privacybeleid

Wie zijn we

Ons website-adres is: https://www.daens.nl.

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Contactformulieren

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je een account hebt en je logt in op deze site, slaan we een tijdelijk cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Dit cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Analytics

Met wie we jouw data delen

Hoe lang we jouw data bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Welke rechten je hebt over je data

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar we jouw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.

Jouw contactinformatie

Daen’s

Aanvullende informatie

Hoe we jouw data beveiligen

Welke datalek procedures we geïmplementeerd hebben

Van welke derde partijen we data ontvangen

Wat voor geautomatiseerde besluiten we nemen en profilering we doen met gebruikersgegevens

Openbaarmakingsverplichtingen van de industrie

Privacyverklaring daen’s – Widget

Bij het gebruikmaken van onze reserveringswidget (“Widget”) worden bepaalde persoonsgegevens verwerkt. Wij (daen’s) zijn verantwoordelijk voor de zorgvuldige omgang met jouw persoonsgegevens die wij via deze weg van jou verkrijgen en verwerken. Hierbij houden wij ons uiteraard aan de eisen die de privacywetgeving daaraan stelt. Mocht je vragen hebben, dan kan je altijd contact met ons opnemen. De contactgegevens zijn opgenomen onderaan deze verklaring.

Wanneer en waarom worden er persoonsgegevens verwerkt?

Als je een reservering plaatst of aankoop doet

Als je bij ons een reservering plaatst (met of zonder aanbetaling) of een aankoop doet (bijvoorbeeld een cadeaubon aanschaft), wordt in de Widget tijdens het bestelproces gevraagd om bepaalde persoonsgegevens in te vullen. Hierbij gaat het in de eerste instantie om jouw geslacht, voor- en achternaam, e-mailadres, telefoonnummer en eventueel een bedrijfsnaam. Ook is het mogelijk om aanvullende informatie in een vrij veld toe te voegen. Bijvoorbeeld over jouw dieetwensen of allergieën.

Deze gegevens worden gebruikt om jouw reservering of aankoop uit te kunnen voeren. Zo zal je na het plaatsen van een reservering of het doen van een aankoop een bevestiging ervan kunnen ontvangen (via e-mail en/of sms) en kunnen wij vlak voor de reservering een herinnering toesturen.

Over het algemeen krijgen wij niet de beschikking over betaalgegevens zoals bankrekeningnummers, tenzij je ons deze gegevens toestuurt (bijvoorbeeld als wij een bepaald bedrag moeten terugbetalen). Veelal wordt terugbetaling echter direct afgehandeld via de betaaldienst die in de eerste instantie betrokken was bij de initiële betaling.

Grondslag van de bovenstaande gegevensverwerking is: de uitvoering van de overeenkomst.

Bovenstaande gegevens worden eveneens opgenomen in ons CRM-systeem (klantendatabase) in combinatie met de details van de reservering en/of jouw aankoop. Deze gegevens kunnen wij dan bij toekomstig contact of een volgend bezoek gemakkelijk opzoeken en gebruiken om jou beter van dienst te zijn. Ook kunnen deze gegevens gebruikt voor (algemene) data-analyse en het opzetten en uitvoeren van marketingcampagnes. Indien voor dit laatste op basis van de wet toestemming van jou nodig is, dan doen we dat uitsluitend als je daarvoor de benodigde toestemming hebt gegeven.

Grondslag van de bovenstaande gegevensverwerking is: het gerechtvaardigde belang dat wij bij deze gegevensverwerking hebben en/of de vooraf door jou gegevens toestemming.

Ook kan het zijn dat wij jou achteraf (per e-mail) verzoeken een review te schrijven over jouw ervaring met ons. Hiervoor gebruiken wij dan jouw e-mailadres en naam zoals bij ons bekend. Deze review kunnen wij dan in combinatie met jouw gegevens publiceren op onze kanalen (waaronder op onze website).

Grondslag van de bovenstaande gegevensverwerking is: het gerechtvaardigde belang dat wij bij deze gegevensverwerking hebben.

Als je je aanmeldt voor de digitale nieuwsbrief

In de Widget wordt de mogelijkheid geboden om je aan te melden voor onze digitale nieuwsbrief. Als je daar toestemming voor geeft, dan zullen we jouw e-mailadres en naam uitsluitend gebruiken voor het toesturen van deze nieuwsbrief. Deze toestemming kan je overigens altijd weer intrekken. Zo bevat iedere nieuwsbrief een link waarmee je jezelf, doormiddel van op de link te klikken, eenvoudig kunt afmelden. Wanneer je je afmeldt van de nieuwsbrief wordt jouw naam en e-mailadres verwijderd uit onze mailingslijst.

Grondslag van de bovenstaande gegevensverwerking is: de door jou vooraf gegeven toestemming.

Klantenservice en feedback

Als je vragen hebt over jouw reservering of aankoop kan je uiteraard contact met ons opnemen. Dat kan onder meer door te bellen of te mailen. Om je goed te kunnen helpen kunnen we jou om aanvullende gegevens vragen, zoals jouw NAW- en contactgegevens. Dit doen wij alleen voor zover we deze gegevens nodig hebben voor het afhandelen van jouw vraag of verwerken van jouw feedback.

Grondslag van de bovenstaande gegevensverwerking is: de uitvoering van de overeenkomst.

Hoelang worden de persoonsgegevens verwerkt?

Wij verwerken de persoonsgegevens die wij van jou hebben nooit langer dan nodig is om het doel te bereiken waarvoor deze in de eerste instantie zijn verzameld. Zo zullen wij jouw naam en e-mailadres verwijderen zodra je je afmeldt voor de nieuwsbrief. Op basis van de wet (fiscale bewaarplicht) zijn we wel verplicht bepaalde basisgegevens uit onze klantadministratie te bewaren voor een periode van 7 jaar.

Welke derde partijen hebben wij ingeschakeld?

Wij maken gebruik van diensten van diverse toeleveranciers. In het geval deze partijen jouw persoonsgegevens verwerken, doen ze dat uitsluitend in opdracht van ons. Zij mogen jouw persoonsgegevens dus niet gebruiken voor eigen doeleinden.

Voor de Widget maken wij gebruik van de diensten van Formitable. Deze partij is de softwareleverancier en is in onze opdracht betrokken bij het mogelijk maken van het digitaal online reserveren, maar ook het versturen van reserveringsbevestigingen.

Welke rechten heb jij met betrekking tot jouw gegevens?

Voor vragen over deze privacyverklaring of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) je persoonsgegevens kun je altijd contact met ons opnemen. Daarnaast heb je (in de meeste gevallen) het recht om:

  • –  in te zien welke gegevens wij verwerken en waarom;
  • –  jouw gegevens te laten wijzigen wanneer deze niet (meer) correct zijn;
  • –  verouderde gegevens te laten verwijderen;
  • –  bezwaar te maken tegen een bepaald gebruik van jouw gegevens;
  • –  om eerder gegeven toestemming in te trekken;
  • –  jouw gegevens op te vragen en overgedragen te krijgen.

Wanneer je van mening bent dat wij niet goed met je gegevens omgaan of jou niet goed helpen, dan kan je een klacht indienen bij de nationale toezichthouder. In Nederland is dat de Autoriteit Persoonsgegevens. Een overzicht van alle Europese toezichthouders kan je hier vinden.

Contactgegevens

info@daens.nl
korte Minrebroederstraat 13
3512 GG Utrecht
030-2313823